Opleidingen – Huisartsenpraktijk Schoonoord – Schoonoord
Spoed 0591 38 13 10
OPTIE 1 | Huisartsen: Timens
Huisartsenpraktijk Schoonoord
Oude molenstraat 7
7848 BM Schoonoord

Opleidingen

Huisartsenpraktijk Schoonoord werkt mee aan scholing en opleiding van personeel in de gezondheidszorg. Hierdoor kunt u te maken krijgen met huisartsen in opleiding, praktijkmedewerkers in opleiding, praktijkverpleegkundigen in opleiding of co-assistenten (studenten geneeskunde).

Voor de betrokkenen vormt dit een belangrijk deel van zijn/haar opleiding en wij willen hier graag een bijdrage aan leveren. Overigens heeft u altijd de keuze om te bepalen welke arts u behandelt.

Huisarts in opleiding tot specialist

De huisarts in opleiding tot specialist (AIOS) is een afgestudeerde basisarts die in opleiding is tot huisarts. Een AIOS voert zelfstandig spreekuur en wordt begeleid door een ervaren huisarts uit onze praktijk.

Het kan voorkomen, dat wij u om toestemming vragen dat het gesprek (consult) dat u heeft met de AIOS mag worden opgenomen op video. Opnames uit de spreekkamer zijn zeer leerzaam en vormen een belangrijk deel van de opleiding. Het is dan de bedoeling dat het gesprek volledig wordt opgenomen, dus inclusief de tijd van het eventuele lichamelijke onderzoek. Het lichamelijk onderzoek zal overigens niet op beeld zichtbaar zijn! Deze opnames worden alleen gebruikt voor het onderwijs of beoordeling van de huisarts in opleiding. De opnames worden dus niet in uw medische dossier opgenomen.

De AIOS geeft voordat de opname begint een toelichting en kan ook uw eventuele vragen hierover beantwoorden. Wanneer u geen toestemming geeft, worden er ook geen video-opnames gemaakt. Ook tijdens het gesprek kunt u op ieder gewenst moment de toestemming voor de opname weer intrekken. De video-opname wordt dan gestopt en de gemaakte opname wordt vernietigd.

Als u geen bezwaar heeft tegen de video-opname kunt u er op vertrouwen dat de opnames alleen gebruikt worden voor onderwijsdoeleinden. De video-opnames vallen onder het medische beroepsgeheim. Uw privacy is in alle gevallen volledig gewaarborgd.

Meer weten? De assistente kan u meer vertellen over het maken van video-opnames. Ook vindt u meer informatie in de informatiebrief en onze privacyverklaring.