Nieuwsflits huisartsenpraktijk Schoonoord – Huisartsenpraktijk Schoonoord – Schoonoord
Spoed 0591 38 13 10
OPTIE 1 | Huisartsen: Timens
Huisartsenpraktijk Schoonoord
Oude molenstraat 7
7848 BM Schoonoord

Terug naar overzicht

Nieuwsflits huisartsenpraktijk Schoonoord

Overlegtijden medewerkers

Er vindt dagelijks overleg plaats tussen de medewerkers van onze praktijk, wij zijn dan alleen voor spoed bereikbaar.

De overlegmomenten zijn maandag t/m vrijdag:

  • 10:15 – 10:30 uur.
  • 12:30 – 13:00 uur.
  • 15:15 – 15:30 uur.

Afhaaltijden medicatie

De tijden voor het afhalen van medicatie zijn Maandag t/m Vrijdag van 10:30 – 17:00 uur.

Mocht het u op deze tijden echt niet lukken, neem dan even contact op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Bestellen medicijnen:

**Wijziging bestellen medicijnen apotheek!**

Vanaf 1 januari 2023 vinden er bij de apotheek niet meer dagelijks leveringen van medicatie plaats. Wat betekent dit voor u?

Tussen bestellen van de medicijnen en het kunnen ophalen van medicijnen zit voortaan meer tijd! Op werkdagen voor 11:00 uur besteld betekent dat uw bestelling 3 werkdagen later na 10:30 uur voor u klaarstaat om op te halen. Vindt u het lastig dat u steeds moet opletten wanneer u medicijnen moet bestellen, hiervoor hebben wij een nieuwe service: pro-actief herhalen. Zie hieronder voor meer informatie.

Proactief herhalen

We bieden sinds kort een herhaalservice waar u niet meer zelf elke zoveel maanden erom hoeft te denken dat u uw medicatie bestelt: pro-actief herhalen, ofwel automatische herhaalservice. U hoeft er dan bij de chronische medicatie niet meer zelf om te denken dat u het bestelt als het bijna op is. De medicijnen die u langdurig gebruikt staan dan automatisch voor u klaar.

Vindt u dit makkelijker dan zelf elke keer alles te bestellen via de app, mail of receptenlijn? Meld u dan bij de apotheek aan voor deze service. U krijgt eerst een intakegesprek (meestal telefonisch) waarin met u alle medicatie wordt doorgenomen, alles gelijk wordt getrokken en met u wordt afgesproken wanneer de service start en hoe u wordt geïnformeerd wanneer de medicatie klaarstaat. Voor het afhalen verandert er in de procedure niets. Als u gebruik maakt van ons systeem met de baxterrol, verandert er voor u in principe niets. Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden, geef dit dan gerust bij ons aan, we helpen u graag verder.

Internetapotheek

**Belangrijke mededeling over overstappen naar een online apotheek / internet apotheek **

Veel zorgverzekeraars bieden op dit moment hun klanten aan om te kunnen overstappen naar een online apotheek. Dit kan heel aantrekkelijk zijn, maar wat belangrijk is om te weten is dat wij als apotheek dan GEEN medicijnen meer aan u kunnen leveren.

Wanneer u bij een online apotheek aangesloten bent, moet u ook bij spoedrecepten (bijvoorbeeld een kuur antibiotica) dit met de online apotheek regelen. Het staat iedereen natuurlijk vrij om hierin een eigen keuze te maken, maar neem bovenstaande informatie wel mee in de afwegingen als u overweegt om over te stappen.

Publicatiedatum: 25-01-2023